top of page

Zijden bloemen

De veelzijdigheid en duurzaamheid van zijden bloemen maken ze tot een populaire keuze voor decoratie en bloemstukken. Ze hebben geen water of speciale zorg nodig en behouden jarenlang hun schoonheid.

Bij onze bloemstukken met zijden bloemen vind je een prachtige selectie van deze tijdloze en onderhoudsvriendelijke bloemen om je ruimte te verfraaien en te laten stralen.

Zijden bloemen zijn prachtige en duurzame alternatieven voor verse bloemen in bloemstukken. Deze kunstbloemen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude China, waar zijde als een kostbare stof werd beschouwd. De oorsprong van zijden bloemen dateert meer dan 2000 jaar geleden en begon als een ambachtelijke traditie in China. Hier werden zijden bloemen met de hand vervaardigd door vakmensen die zijde en andere materialen gebruikten om levensechte replica's van bloemen te creëren.

Vandaag de dag worden zijden bloemen over de hele wereld geproduceerd. Hoewel China nog steeds een belangrijk productieland is, worden zijden bloemen ook gemaakt in landen zoals Thailand, India en de Verenigde Staten. Deze bloemen worden met veel zorg en aandacht voor detail vervaardigd, waarbij moderne technologieën worden gecombineerd met traditioneel vakmanschap om een breed scala aan bloemsoorten te produceren.

bottom of page